Ver kopen of ver gekocht? 

Ben jij van plan om in de toekomst naar een andere gemeente te verhuizen, of heb je al een huis gekocht? Dan hebben wij wat verhuistips voor je!


 

Verhuizen naar een andere gemeente vergt vaak nèt wat meer aandacht, dan wanneer je naar de andere kant van de wijk verhuisd. Om te zorgen dat je met de verhuizing alleen nog maar bezig hoeft te zijn met welke kleur de nieuwe bank wordt, hebben wij enkele tips voor je samengesteld. Zo kan je zonder stress intrek nemen in jouw nieuwe droomwoning!


Veel zaken kunnen al ruim van tevoren geregeld worden, zo kan je al op zoek gaan naar een nieuwe tandarts en huisarts en kan je een kijkje nemen bij de sportverenigingen om ook na jouw verhuizing je favoriete sport weer door te kunnen zetten.
Liever thuis op de bank Netflixen of ouderwets zappen? Vergeet dan niet dat het kan zijn dat er in de andere gemeente ook nieuwe aanbieders zijn voor TV, internet en telefonie. Aanbieders hebben regelmatig aanbiedingen voor nieuwe bewoners. Durf daarom de tijd te nemen om de Providers te vergelijken, dit kan je namelijk maandelijks flink wat geld besparen!

Elke gemeente heeft zijn eigen bedragen omtrent onroerendezaakbelasting, rioolheffing, hondenbelasting en afvalstoffenheffing. Daarnaast is de kans groot dat je de gemeentelijke belastingen al voor een jaar vooruitbetaald hebt, win daarom informatie in om te kijken of je misschien wel geld terugkrijgt.  Vergeet niet om gelijk je nieuwe adres door te geven bij de gemeente waar je naar verhuisd. Wanneer dit niet op tijd gebeurt of onjuist wordt gedaan, kunnen de boetes oplopen tot zo’n 325 euro. Afmelden bij je oude gemeente wordt daarentegen wel automatisch gedaan wanneer je bij je nieuwe gemeente hebt aangemeld.

De één verhuisd om dichter bij werk te wonen, de ander verhuisd om er juist afstand van te nemen. Maar heb je er al aan gedacht hoe je van je nieuwe huis bij je werk komt? Misschien kan je straks met de fiets, het openbaar vervoer of ga je toch met de auto. Leg de opties naast elkaar en kijk of er een nieuwe mogelijkheid is ontstaan. Ga je met de auto? Vergeet dan niet om informatie in te winnen over vergunninghouders, zo kan je ook die 90 euro in je zak houden!

Kijk ook eens op de website van de gemeente. Hier is nog veel meer informatie te vinden over bijvoorbeeld grof huisvuil en vergunningen. Zo kom je niet voor verassingen te staan wanneer je ingetrokken bent en kan je heerlijk relaxen op je nieuwe bank.29 oktober 2019