Alkmaar Paul Krugerstraat 2 € 679.000 k.k.
Precies op de hoek met de Emmastraat ligt deze statige helft van een dubbel herenhuis. Deze stadsvilla heeft het allure èn de ruimte waar u waarschijnlijk al een hele tijd naar op zoek bent. Door de ronde rollagen boven de kozijnen heeft dit huis een charmant en monumentaal voorkomen. Het huis heeft een groot souterrain met de woonkeuken, provisieruimte en werkkamer c.q. speelkamer in het souterrain. Op de beletage bevindt zich de woonkamer met erker en het huis heeft maar liefst 5 royale slaapkamers. De tuin rondom de woning kan op een zeer fraaie manier omgetoverd worden in een stijlvolle stadstuin. Op loopafstand van het centrum, en dichtbij de Westerhout en uitvalswegen.

Indeling:
Souterrain:

Uitgebreide omschrijving

Precies op de hoek met de Emmastraat ligt deze statige helft van een dubbel herenhuis. Deze stadsvilla heeft het allure èn de ruimte waar u waarschijnlijk al een hele tijd naar op zoek bent. Door de ronde rollagen boven de kozijnen heeft dit huis een charmant en monumentaal voorkomen. Het huis heeft een groot souterrain met de woonkeuken, provisieruimte en werkkamer c.q. speelkamer in het souterrain. Op de beletage bevindt zich de woonkamer met erker en het huis heeft maar liefst 5 royale slaapkamers. De tuin rondom de woning kan op een zeer fraaie manier omgetoverd worden in een stijlvolle stadstuin. Op loopafstand van het centrum, en dichtbij de Westerhout en uitvalswegen.

Indeling:
Souterrain:
Aan de ene kant de gang met de trap, de provisieruimte, wijnkelder en een berging. Aan de andere kant, in elkaars verlengde, de woonkeuken en de voormalige eetkamer c.q. werkkamer. Deze worden gescheiden door de grote inloop-provisiekast. Het souterrain heeft een mooi hoog plafond, een granito vloer en diverse ramen en is hierdoor een volwaardige woonverdieping. De meterkast zit onder de trap (5 groepen). Vanuit het souterrain is een deur die toegang geeft tot de tuin. De hal heeft tevens nog een vaste kast. Een grote bergruimte die oorspronkelijk voor de wijnvoorraad en de proviand was. De oorspronkelijke wijnkasten staan er nog. De ruimte beschikt over een originele terra-kleurige plavuizen tegelvloer met een lichtgeel glazuur.

De keuken is voorzien van een granito vloer de wanden zijn met hout betimmerd. De hoek opgestelde keuken dateert uit de jaren '70 en heeft een dubbele spoelbak, mengkraan, houten aanrechtblad en een originele schouw met losstaand fornuis. De keuken heeft veel lichtinval door de grote ramen. De wand achter het aanrechtblad is betegeld met Makkummer wandtegels. In de keuken is een vaste kast met een authentieke kleine goederenlift die bedoeld was om het eten en het tafelservies met een trekkoord naar de woonkamer te hijsen en functioneert ook nog.
De oorspronkelijke eetkamer met granito vloer is in gebruik geweest als werkkamer en heeft 2 grote ramen en ook de originele schouw. Tevens zijn de vaste kasten hier nog aanwezig.

Tuin:
Vanuit de achterdeur in het souterrain is het een paar treden omhoog naar de tuin. De tuin ligt zowel aan de voorzijde, de achterzijde als een groot deel naast het huis. Het voordeel is dat je op mooie dagen zowel in de zon als in de schaduw kunt vertoeven.

Bel-etage:
Deze etage is bereikbaar via de trap met 10 treden naar het bordes en beschikt over een opvallende hoogte. De mooie voordeur heeft voldoende raampjes waarmee veel licht wordt gecreëerd in de hal. De wanden zijn deels voorzien van lambrisering en deels stukwerk. De woonkamer was van oorsprong een woonkamer-en-suite met erker aan de voorzijde en de originele schouw aan de achterzijde. De woonkamer heeft een hardhouten parketvloer. De wanden zijn behangen en een zachtboard plafond. Het is een hele lichte woonkamer met bijzondere raampartijen met gekleurd glas-in-lood bovenlichten.
Het toilet is betegeld met authentieke witte wandtegels en er is een raampje voor de natuurlijke ventilatie. Verhoogde stortbak en het fonteintje hebben nog een loden waterleiding en afvoer.

1e Verdieping:
De trap naar de eerste verdieping is een bordes trap. Deze verdieping beschikt ook over een opvallende hoogte. De wanden van de overloop zijn voorzien van stucwerk en granol. Op het bordes hebben we nog een gefigureerd zachtgroenen glazen raam. Dus geen zicht maar wel licht op de Z-vormige overloop. Op de gang is een authentiek fonteintje aanwezig, alsmede een inloopkast onder de trap.
Slaapkamer 1 aan de achterzijde is voorzien van een originele schouw en riet gestuukt plafond. Deze kamer heeft veel lichtinval doordat er van 2 zijden ramen in de gevel zitten. Vanuit deze ramen is er zicht op de hoek van de Emmastraat. Het is merendeels voorzien van origineel glas.
Slaapkamer 2 is een mooie ruime kamer aan de voorzijde en beschikt over een erker aan de zijkant welke
uitkijkt op een grote kastanjeboom. Deze kamer heeft tevens een vaste kast met planken en zachtboard plafond.
De badkamer is in de jaren '60 gerealiseerd. Deze is betegeld met langwerpige lichtblauwe wandtegels en de vloer is voorzien van wit/grijze vloertegels. De badkamer heeft een dubbele wastafel, ligbad, separate douche en een gestuukt plafond.

2e Verdieping:
Deze verdieping is bereikbaar via de vaste trap. De overloop is voorzien van een houten plafond met een glazen vierkant erin dat lichtinval op de overloop creëert. Vanaf de overloop is er toegang tot de 3 slaapkamers en deze zijn zeer geschikt als kinderkamers. Tevens is de verdieping voorzien van grote bergruimte. Alle 3 de slaapkamers hebben een eigen halfronde dakkapel met enkele beglazing en een vergelijkbare afwerking.
Slaapkamer 3 is een rechthoekige slaapkamer met wastafel.
Slaapkamer 4 bevindt zich aan de zijkant van de woning en heeft eveneens een kleine wastafel met warm en koud water. Vanuit de slaapkamer is de bergruimte bereikbaar met de opstelling van de cv-ketel (merk: Itho Cli-Max combiketel, bouwjaar 2009).
Slaapkamer 5 is gelegen aan de achterzijde van de woning.

Bergzolder:
Deze royale bergvliering is te bereiken via de kleine steektrap in de bergruimte op de 2e verdieping.

Bijzonderheden:
- loden waterleidingen en afvoeren in de woning aanwezig.
- de woning is in 2018 buitenom volledig geschilderd.
- vele oorspronkelijke details als paneeldeuren, glas-in-lood enzovoort zijn nog in de woning aanwezig.
- de woning beschikt over diverse zachtboard plafonds.
- er is een oude lekkageplek in het plafond aanwezig op de 1e verdieping, maar het dak is in juli 2018 volledig gerenoveerd, over het bestaande dakbeschot zijn OSB platen aangebracht, vochtregulerende folie is aangebracht en alle beschadigde dakpannen zijn vervangen.
- bij alle 3 de halfronde dakkapellen zijn lekkagesporen zichtbaar, maar deze lekkage is opgelost, het schilderwerk is niet meegenomen.

Kenmerken

Status
Verkocht
Soort woning
herenhuis
Woonoppervlakte
210 m2
Tuinoppervlakte
184 m2
Perceeloppervlakte
254 m2
Inhoud
825 m3
Aantal woonlagen
5
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Bouwjaar
1904
Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Voorzieningen
Dakraam, Tv kabel
Garage
Geen garage
Isolatie
Geen isolatie
Onderhoud buiten
Goed
Schuur / berging
Inpandig
Bijzonderheden
Monument, Monumentaal pand
Onderhoud binnen
Redelijk
Dak
Samengesteld dak
Hoofdtuin
West, Zijtuin

Foto's

Overige