Alkmaar Stationsweg 26 € 249.000 k.k.
Een karakteristieke maar gedateerde woning met potentie op een leuke en gewilde locatie aan de Stationsweg. Deze woning uit 1919 bevindt zich op 2 minuten loopafstand van het centraal station en het gezellige centrum van Alkmaar is 5 minuten lopen. De begane grond is voorzien van een royale uitgebouwde woonkamer. De op het zuidoosten gelegen diepe achtertuin heeft een grote berging en achterom.

INDELING:
Begane grond:

Uitgebreide omschrijving

Een karakteristieke maar gedateerde woning met potentie op een leuke en gewilde locatie aan de Stationsweg. Deze woning uit 1919 bevindt zich op 2 minuten loopafstand van het centraal station en het gezellige centrum van Alkmaar is 5 minuten lopen. De begane grond is voorzien van een royale uitgebouwde woonkamer. De op het zuidoosten gelegen diepe achtertuin heeft een grote berging en achterom.

INDELING:
Begane grond:
Entree/hal met trap naar de eerste verdieping en de meterkast (4 groepen). Vanuit de hal loopt u de ruime doorzonkamer in met twee grote ramen met dubbel glas aan de voorzijde, een plamenco plafond, laminaat vloer en de wanden voorzien van behang en granol. In de woonkamer is door middel van een luik een mogelijkheid om in de kruipruimte te komen waar nog oude gewelven zichtbaar zijn. Halverwege de woonkamer aan de rechterzijde is een gashaard en aan de linkerzijde is de deur naar de bijkeuken met wasmachine aansluiting en grote bergkast onder de trap naar de eerste verdieping. In deze ruimte is ook de toegang naar het toilet. Het toilet is voorzien van een fonteintje, rose aurora marmer op de vloer en wand met daarboven schrootjes. Aan de achterzijde van de woning is een uitbouw(1981) met de halfopen donkerhouten keuken met gaskookplaat, koelkast en afzuigkap. Via dubbele deuren is de deels betegelde achtertuin bereikbaar. Achter in de tuin over de volle breedte is een grote stenen berging aanwezig met toegang tot de steeg.

Eerste verdieping:
Via de overloop zijn 3 slaapkamers en de badkamer bereikbaar. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel, toilet en een raam voor natuurlijke ventilatie. De grote slaapkamer aan de achterzijde geeft toegang tot het dakterras. Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers gelegen. Alle wanden zijn deels voorzien van granol en deels van behang en plafonds zijn voorzien van zachtboard.

Tweede verdieping:
Grote open bergzolder met de opstelling van de cv-ketel(2010) is bereikbaar via een losse trap.

Bijzonderheden:
- De woning betreft een beeldbepalend pand;
- De overdracht vindt plaats bij Actus Notarissen te Heerhugowaard;
- Er zijn sporen aanwezig van houtworm;
- De kruipruimte is vochtig;
- In het toilet zijn lekkage sporen aanwezig waarvan de oorzaak onbekend is;
- Kunststof kozijnen met dubbelglas van 2002;
- Parkeren met vergunning, er kan een wachtlijst zijn;
- Er is geen vragenlijst beschikbaar, omdat verkoper de woning nooit zelf heeft bewoond;
- Er wordt een 'as is, where is' clausule opgenomen in de koopovereenkomst;
Het is koper bekend dat de onroerende zaak circa 100 jaar oud is, dat de onroerende zaak (grondig) gerenoveerd moet worden en dat verkoper de onroerende zaak nooit feitelijk heeft gebruikt. In verband hiermee wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken. Hieronder vallen onder meer zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften/ bouwvergunningen/ bestemmingsplanbepalingen e.d. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om bovenstaande model-tekst van artikel 6.3 door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de (feitelijke) eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak ‘as is, where is’. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig (te laten) onderzoeken. Koper heeft hier wel/ geen gebruik van gemaakt.

Kenmerken

Status
Verkocht
Soort woning
eengezinswoning
Woonoppervlakte
107 m2
Tuinoppervlakte
60 m2
Perceeloppervlakte
157 m2
Inhoud
407 m3
Aantal woonlagen
3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bouwjaar
1919
Hoofdtuin
Achtertuin, Zuidoost
Tuin
Achtertuin
Voorzieningen
Buitenzonwering, Tv kabel
Isolatie
Dubbel glas
Garage
Geen garage
Onderhoud buiten
Slecht tot matig
Onderhoud binnen
Slecht tot matig
Schuur / berging
Vrijstaand steen
Dak
Zadeldak

Foto's

Plattegrond

Overige